رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري گفت: مهمترين دليل سقط جنين در زنان 18 تا 49 سال نخواستن فرزند بيشتر، مشکلات مالي، بد موقع بودن بارداري، نقص جنين و مشکلات جسمي مادر است.
به گزارش
هفت چشمه، علي احمدي در گفتوگو با
جهانبين نيوز درخصوص انواع سقط جنين، اظهار کرد: دو روش براي اين کار وجود دارد قانوني که با منبع و نظر پزشک انجام ميشود و غيرقانوني که به چند روش انجام ميشود.
وي افزود: تعيين آمار سقط غيرقانوني جنين به سه روش مستقيم، شمارش سقطهايي که انجام ميشود و روش بسط شبکهاي انجام ميگيرد.
رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري ادامه داد: مطالعه علمي براساس سه روش سقط جنين در چندين استان کشور انجام و به کل کشور تعميم داده شد، نتايج اين مطالعات بيان کرد که سالانه با روش مستقيم 311 هزار مورد، با روش شمارش آيتمها 604 مورد و با روش بسط شبکهاي که دقيقتر است حدود 530 مورد سقط در کشور انجام ميشود.
احمدي با اشاره به اينکه نکته مهمي که بايد به آن پرداخته شود اين است که دلايل سقط جنين چيست، عنوان کرد: جنسيت جنين، علت سقط نيست، بلکه ادامه تحصيل مادران، اعتياد پدران، ترس از دست دادن شغل مادران، خشونت از طرف همسر يا بستگان، بارداري در دوران عقد و نامزدي، نا اميدي از آينده فرزند، بارداري حاصل از ارتباط با فردي غير از همسر، مشکلات جسمي مادر، نفص جنين، مشکلات مادي و نخواستن فرزند بيشتر دلايل سقط جنين هستند.
وي با بيان اينکه مهمترين دليل سقط جنين در زنان 18 تا 49 سال نخواستن فرزند بيشتر، مشکلات مالي، بد موقع بودن بارداري، نقص جنين و مشکلات جسمي مادراست، خاطرنشان کرد: بيشترين روشي که به وسيله آن سقط جنين انجام ميشود استفاده از داروي شيميايي در ابتدا و سپس مصرف داروهاي گياهي و... است.
رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري اضافه کرد: بيشترين محل سقط جنين در منزل و بعد از آن مطب ماماها، پزشک، بيمارستان و... است.
احمدي بيان کرد: به لحاظ وضعيت تاهل، 84 درصد سقط جنين در کساني رخ ميدهد که متاهل هستند، بعد از آن بيشترين آمار مربوط به بارداري در دوران عقد و نامزدي، افراد مجرد و نهايتا کساني است که مطلقه بوده يا همسر آنها فوت کرده است.
وي تاکيد کرد: رتبه اول سقطهاي قانوني که براساس مجوز پزشکي قانوني انجام شده است مربوط به استان يزد، ايلام، خوزستان، فارس و چهارمحال و بختياري است، در اين استانها ميزان تشکيل پرونده براي ماليات جسمي سقط درماني به ازاي هر 100 هزار نفر جمعيت در اين استان حدود 35 است.
رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري تصريح کرد: از سال 1380 تا 1400 روند صعودي سقط جنين با مجوز قانوني را شاهد هستيم.
احمدي اظهار داشت: در سال 1397 تعداد 163 پرونده سقط جنين در پزشکي قانوني چهارمحال و بختياري تشکيل که از اين تعداد 114 مجوز سقط صادر شد، در سال 1400 تعداد 134 پرونده تشکيل شد که 111 مورد از اين پروندهها در سال 1401 منجر به سقط جنين شده است.
وي افزود: شهرستانهاي سامان، بن، شهرکرد و کيار جز اولويتهاي مداخله درخصوص جواني جمعيت هستند، بعد از اين شهرستانها بروجن و فارسان در درجه دوم و کوهرنگ، خانميرزا، لردگان و فلارد در درجه سوم قرار دارند.
انتهاي پيام/1031ج